perjantai 24. tammikuuta 2014

Minä, Kopernikus

Olen seitsenkuinen tyttökissa, Kopernikus ja asun Helsingin Kalliossa. Siitä tämä blogini nimikin tulee. Äiti sanoi, että se on vähän tylsä, mutta mun mielestä se on hyvä ja ytimekäs!

Tulin tänne kaupunkiin mutkien kautta. Navetasta, ensimmäisen kotiehdokkaan kautta nykyisten ihmisteni luo. Ensimmäinen kotini oli muuten oikein kiva, mutta siellä jo asunut kissakaveri ei oikein innostunut siitä, että mäkin olisin kutsunut sitä paikkaa kodiksi. Samaan valtakuntaan ei ilmeisesti mahdu kahta hallitsijaa.

Tälläinen olin kun tulin tänne.
Äiti sanoo, että söpö.
Musta on vähän noloo pistää vauvakuvia blogiin...
Tottahan se on, sillä ikiomassa valtakunnassa on hyvä olla. Oma ruokakuppi, omat sylit, oma kiipeilypuu, oma parveke, oma piha - mitä muuta voi pieni kaupunkilaiskissa toivoa?

Se siitä historiasta. Kerron vähän harrastuksistani. Tänään viimeksi mua kutsuttiin Pikku Hortonomiksi. Luulen, että se oli kehu. Oon meinaan viimeaikoina auttanut äitiä huonekasvien hoidossa. Kuohkeutan multaa ja harvennan lehvästöjä, äiti on varmasti onnellinen kun se aina hihkuu niin!


Kasvien hoidon lisäksi tykkään kiipeillä, raapia sohvaa (Kai sitä kuuluu raapia, onhan se niin ihanaa kangastakin. Kynnet tarttuu kuin unelma!), noutaa hiirtä, leikkiä palloradalla ja varsinkin jahdata niitä  pimeällä ilmestyviä liikkuvia tummia läikkiä seinissä ja lattiassa. Vielä en yhtäkään ole saanut kiinni, mutta uskon, että kova työ tuottaa tulosta, joten jatkan yrittämistä. Kyllä se ahkeruus palkitaan vielä...Tottakai myös nukun. Missä vaan oikeastaan, mutta kaikista mieluiten sellaisessa korissa makuuhuoneen ikkunalaudalla. Sieltä on hyvä tarkkailla Kallion katuja. Täällä on aina jotain nähtävää. Viime aikojen jännittävin tapahtuma on kyllä ollut se, kun ilmassa on leijaillut niitä pieniä valkoisia asioita. Lumihiutaleiksi kuulemma kutsuvat. Niitä voisin tuijottaa vaikka tuntikaupalla!

Hei, nyt pitää mennä, äiti huutelee että lähdetään ulos! Jes! Kirjoittelemisiin, mau!

Kopernikus


14 kommenttia:

 1. Vau! Hiano blogi sulla! Miä kun postaan blogiini seuraavan kerran, voin vaikka pikkasen mainostaa siun blogias miun blogikaverikolleille. Löytävät sillee paremmin siut. Juu ja onhan nuo vauvakuvat oikeesti tosi noloja, äiskäkin niitä aina joskus plätkäyttelee maalimalle, pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti Myrtti!

   On tää vaan jännää, tää koko blogihomma, näin pienelle kissalle.

   Poista
 2. Heippa! Täällä ensimmäiset Myrtin mainoksen "uhrit" ;)
  Kissavauvakuvat saa kaikki kissaihmiset ihan höpöiksi, niin kuin meidän mamman. Olet kyllä tosi söpön ja kauniin näköinen ♥. T: Sulo ja Robert

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kun löysit tänne! Myrtin mainostus tepsii siis.. ;) Toivottavasti pistäydytte toistekin!

   Ja kiitos kehuista, hih!

   Poista
 3. Minäkin kissamamma tänne tulin Myrtin mainostamana ;) Hurjan suloinen kissa olet, oli kiva myös vauvvakuviasi nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kurkkaamaan! Ja kiitos, kai se on hyväksyttävä, että oon ihan söpö ollut vauvana, kun noin kehutaan...

   Poista
 4. Me mitään kissoja olla, mut tykätään teistä kyllä, ainakin näin plokin välityksellä. Joo. Tervetuloo ja onnee plokille ja nättikin oot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!

   Hyvä, että tekin uskalsitte kurkata, vaikka hurja kissa oonkin...

   Hauskan näköinen blogi myös teillä!

   Poista
 5. Hellanlettas ku oot suloinen!! ♥ Myrtin mainoksen perusteella tänne tulin visiitille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos, alkaa ihan punastuttaa!

   Hauska, että tulit ja tule toki toistekin.

   Poista
 6. Kylläpä olet suloinen Kopernikus! Myrtin mainostamana minäkin...

  VastaaPoista
 7. Jos lisäät tuohon kommentointimahdollisuuksiin vielä nimellä kommentoinnin, herra Harmaakin pääsee ihan itse ääneen. Hän jo kovasti tuossa hihkui että kulmille on muuttanut nätti tyttö. Me asutaan varmaan aika lähellä teitä.

  VastaaPoista
 8. Jaa että hortonomi? Kuulosti tutulta, sama termi on meilläkin käytössä. Rönsylilja - "Haa! Salaattia!" - katosi parempiin suihin ensiminuutilla, kun karvakorvakaksikko saapui.

  Onneksi kävit kommentoimassa Mäykystä, niin matkabloggaava palveluskunta löysi Kallioon. Olisikohan siitä räätälöidyn kissamatkan kohteeksi?

  Terveisin

  ananas2go

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alkaa äidin kasvit käymään vähiin. Kopernikus vastaan kasvit, 1-0.

   Kiva kun tulit käymään, tule toistekin! Mau!

   Poista